Příprava: Tmavý chléb
Přísady: 500g Schär mouky Brot –Mix Dunkel, 550 ml perlivé minerální vody, 1 lžíce cukru a třtinového sirupu, 40ml oleje, 10g soli, 10g cukru, 25g čerstvého droždí.
Příprava: Droždí rozpustíme v 50 ml vlažné vody s 10 g cukru a necháme 10 minut napěnit. Mouku, sůl, vodu, sirup a olej v tomto pořadí dáme do hnětacího stroje a hněteme na střední otáčky asi 2 minuty. Přidáme napěněné droždí a hněteme po dobu 8 minut. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi jednu hodinu. Troubu předehřejeme na 190 ° C. Těsto vložíme do pečící formy a ostrým nožem uděláme zářezy. Pečeme 50 minut.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1375 kJ / 326 kcal |
Tuky | 2.6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 63 g |
z toho cukry | 2.1 g |
Vláknina | 13 g |
Bílkoviny | 6.1 g |
Sůl | 0.75 g |
*referenční příjem průměrného dospělého (8 400 kJ/2000 kcal)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.