Příprava bílého chleba:
Bílý chléb
SUROVINY: 250g mouky „Mix it!“, 1 polévková lžíce slunečnicového oleje; 200 ml vlažné vody; 4g sušeného pekařského droždí; ½ čajové lžičky soli.
PŘIPRAVA: Mouku, pekařské droždí a jedlou sůl dobře promíchejte. Pomalu přidávejte pitnou vodu a olej a dobře promíchejte vařečkou. Následně chléb vložte do vymazané a vysypané formy na pečeni. Nechte těsto přikryté vlhkou utěrkou přibližně 20 minut vykynout. Poté pečte asi 50 minut při teplotě 200°C. Před krájením nechte chléb vychladnout.
TIP: Pro hladké rozetřeni těsta navlhčete lžicí!.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1521 kJ / 359 kcal |
Tuky | 1.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.9 g |
Sacharidy | 82 g |
z toho cukry | 3.5 g |
Vláknina | 3.1 g |
Bílkoviny | 3.6 g |
Sůl | 1.0 g |
*referenční příjem průměrného dospělého (8 400 kJ/2000 kcal)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení